20 manieren om jouw huis up te graden met technologie

Is je huis toe aan een verbouwing? Dan is dit een prima moment om meer technologie toe te voegen aan je huis. Van tijdbesparende keukengadgets tot robotreiniging, er is een hele wereld aan slimme apparaten voor thuis die gemakkelijk kunnen worden ingezet in je huis. En als je deze vernieuwingen nu toepast is je woning toekomstbestendig voor de steeds meer opkomende lifestyle-technologie. 

Om je te inspireren, volgt hieronder een beknopte handleiding voor de beste verbeteringen in je huis om weer helemaal up tot date te zijn als het gaat om technologie voor in huis. Het zal jouw dagelijks leven zeker een stukje eenvoudiger maken!

1.Zorg voor voldoende aansluitingen

Kan je huis ooit genoeg stopcontacten hebben? Met het scala aan technologische mogelijkheden en gadgets die de meeste huizen hebben is het antwoord: nee! Maar je kunt de achterstand inhalen door stopcontacten toe te voegen die voldoen aan de eisen aan deze tijd. Hierbij moet je denken aan USB-uitgangen, USB-sticks en USB-kabels. 

Er zijn misschien meer apparaten in je huis dan stopcontacten. Daarom kun je niet alle apparaten gelijktijdig voorzien van stroom. Ook het opvoeren van het aantal aansluitingen zodat dit gelijk komt te liggen aan het aantal apparaten is misschien niet reëel. Daarom moet je slim omgaan met je USB-locaties om toch zo handig mogelijk om te gaan met de stroomvoorziening. Hierbij is een gemengd stopcontact echt een aanrader. Dit is een standaardstekker gecombineerd met een USB-aansluiting. Vraag jouw elektricien om hulp als zelf aanleggen niet echt jouw ding is.

2.Ga slim om met de thermostaat

Thuistechnologie maakt niet alleen je leven een stuk leuker en eenvoudiger, het kan je ook enorm veel geld in de maand schelen. Wat ook heel mooi in deze lijn ligt, is een slimme thermostaat. Hiermee kun je handig de verwarming van je huis regelen, zelfs als je niet thuis bent. Met behulp van een app op je telefoon kun je op afstand de verwarming bedienen en ervoor zorgen dat het lekker warm is als je thuiskomt. Een slimme thermostaat kan ook realtime energiegegevens leveren en sommige modellen kunnen ook ‘leren’ van jouw gebruikspatronen en hierop zelfstandig de verwarming aanpassen.

Voor kleinere ruimtes kun je ook technologie inzetten, bijvoorbeeld met ruimteverwarmers. Door gebruik te maken van ventilatoren of infrarood ruimteverwarmingstoestellen bespaar je energie en heb je een geweldig apparaat in huis om de kou van een winternacht buiten de deur te houden.

3.Slim beveiligen

Goede sloten zijn van cruciaal belang om je huis goed te beveiligen. Ook op dit gebied heeft de technologie niet stil gestaan en zijn echte sloten eigenlijk niet meer van deze tijd. Tegenwoordig kun je gebruik maken van slimme sloten, dit is een snelle en slimme manier om je huis te upgraden op beveiligingsgebied. Dit kost ongeveer 150 tot 200 Euro en in een paar uur kan een dergelijk systeem al worden geïnstalleerd.

Met een slim slot kun je jouw deur op afstand vergrendelen en ontgrendelen. Je kunt zelfs mensen die van jou naar binnen mogen tijdelijke ‘sleutels’ sturen als jij weg bent en zij er wel in mogen. En als je deze techniek combineert met de deurbel, kun je zelfs zien wie er aan je deur staat als er wordt aangebeld. Hierbij kun je er bewust voor kiezen wanneer je opendoet en wanneer je dit liever niet doet. 

20 manieren om jouw huis te upgraden met technologie-2

4.Upgrade jouw televisie

Het gaat er niet om hoe groot jouw televisie is, het gaat erom wat je ermee kunt doen. De televisie is voor veel mensen het middelpunt van het entertainment in huis. Daarom is een investering in een televisie echt de moeite waard. De combinatie van een Android TV-box met draadloze speakers geeft je huis bijna een bioscoopachtig gevoel. Met deze televisie kun je heerlijk streamen en verbinden met wie en wat je ook maar wilt. Een toptelevisie waar de hele familie plezier aan zal beleven.

5.Zie het licht

Als je op zoek bent naar een quick win op technologiegebied, dan is slimme verlichting in combinatie met een USB-aansluiting, zeker een aanrader. Het is heel eenvoudig om je oude lampen te vervangen door duurzamere, compacte fluorescentielampen of Ledverlichting. Beide zijn energiezuinig en zorgen voor een flinke besparing op je energierekening. Maar ook als gadget is nieuwe, slimme verlichting een absolute aanrader, onderzoek maar eens de nieuwste gloeilamptechnologie, er is veel mogelijk!

Slimme gloeilampen kun je bedienen door middel van een app, wat betekent dat je ze kunt in- en uitschakelen, of je nu thuis bent of niet. Geweldig voor als je haast hebt omdat je naar een afspraakje moet en vergeet om het licht uit te zetten thuis. Kun je dit mooi nog even onderweg doen. Slimme gloeilampen kun je bijvoorbeeld ook van kleur laten veranderen, of dimmen voor het instellen van de juiste sfeer.

6.Wees altijd thuis

Ben je het zat om nooit thuis te zijn wanneer er een bezorger aanbelt of juist wel als iemand aan de deur staat die je liever niet wil zien? Het is daarom wel erg handig om altijd thuis te zijn, terwijl je soms niet in de woning bent, dit kan door middel van nieuwe technologie. Een technische upgrade van je deurbel zal je hierbij erg gelukkig maken. Werkend op dezelfde manier als slimme sloten gebruiken slimme deurbellen WIFI-connectiviteit om van jouw telefoon een bewakingscamera te maken. Maar ook kun je van jouw telefoon een antwoordapparaat maken, hiermee wordt jouw telefoon een alles-in-1 apparaat!

Slimme deurbellen zijn er in verschillende maten, van discreet tot niet te missen. In sommige gevallen kun je deze slimme deurbellen ook aansluiten op jouw algehele beveiligingssysteem. Het mooiste van een slimme deurbel is dat je altijd thuis bent, terwijl je soms niet in de woning bent. Zodat je die bezorger, of die persoon die je graag wilt zien, nooit meer zult missen.

20 manieren om jouw huis te upgraden met technologie-3

7.Wees slim en schakel hulp in

Met al jouw nieuwe technische upgrades heb je een slimme manier nodig om hier optimaal gebruik van te kunnen maken. Dus dit is het moment waarop je wel wat virtuele assistenten kunt gebruiken, deze kun je gemakkelijk in huis halen door slimme speakers aan te schaffen. Deze kunnen van onschatbare waarde zijn voor jou en jouw gezin.

Met deze slimme speakers kun je centrale controle krijgen over alle smart home-gadgets die je in jouw huis hebt aangebracht. Deze slimme speakers kunnen alle Bluetooth en WIFI-geactiveerde apparaten bereiken. Hiermee kun je op afstand jouw deur vergrendelen, je moeder bellen of online winkelen. Ook kun je van afstand muziek in je huis draaien. Slimme speakers maken je smart home leven nog eenvoudiger en leuker.

8.Robot reinigingskracht

Terwijl de gedachte dat robots onze wereld over gaan nemen steeds meer vorm gaat krijgen en we misschien nog steeds wel een beetje bang zijn voor de Terminator, kunnen we de robots ook met open armen ontvangen. Bijvoorbeeld om ons te helpen in de huishouding!

Robotstofzuigers zijn ideaal om zonder dat het je energie kost, de vloeren mee schoon te houden. De techniek die zich bevindt in deze robots is fantastisch. Ze zijn programmeerbaar, vooraf brengen ze de vloer in kaart en onthouden de lay-out. Hierdoor wordt de efficiency van het schoonmaken vergroot en vinden ze zelf hun weg terug naar het oplaadstation als ze bijna zonder stroom zitten. En ben je geboeid door de robots, er bestaat ook een robotglasreiniger, die zelf de ramen blinkend schoon kan houden. Laat je inspireren door deze robotglasreiniger en je zult de opkomst van robots in de wereld opeens heel anders zien. 

9.Upgrade jouw keuken

In de keuken heeft een gave revolutie plaatsgevonden als het gaat om slimme technologie. Van hi-tech koelkasten die de versheid van jouw voedsel bewaken tot aanraakschermen op je wasmachines en droogmachines. Machines die tegenwoordig ook nog eens via apps op afstand bediend kunnen worden. Deze slimme keukengadgets besparen enorm op tijd en arbeid en hebben meerdere keukenapparaten naar een hoger niveau getild. 

Natuurlijk, deze technologie kost geld. Maar koken, wassen en schoonmaken zullen waarschijnlijk altijd activiteiten zijn in jouw leven die je zult blijven doen. Dus als je jouw keuken opnieuw in gaat richten, richt deze dan in met moderne apparaten die voor jou werken, zelfs als je niet thuis bent.

20 manieren om jouw huis te upgraden met technologie-4

10.Gelukkige kamerplanten

Als je niet zo groen bent als het gaat om jouw tuin of om kamerplanten, laat dan de technologie het werk doen.

Er is tegenwoordig een groot aanbod aan zichzelf water gevende planten. Door middel van eenvoudige reservoirsystemen of zelfs door volledige slimme technologie kun je ervoor zorgen dat jouw planten water krijgen, ook als je er zelf niet bent. Apps verzamelen de gegevens van sensoren in de grond om jouw planten water te geven wanneer de grond te droog wordt. Ook worden er waarschuwingen naar jouw telefoon gestuurd wanneer de watervoorziening moet worden bijgevuld. Sluit een sprinkler aan voor je buitenplanten en stel deze in op de juiste hoeveelheid per tijdseenheid als je weg bent. Hierdoor gaat het water geven gewoon door, ook als je niet thuis bent. Je planten zullen blij met je zijn!

11.Huisdiertechnologie

Een andere manier om je huis te voorzien van de nieuwste technologie is door gebruik te maken van ‘huisdierentechnologie’. Met ons drukke leven kan het soms best lastig zijn om precies iedere dag op hetzelfde tijdstip de huisdieren eten te geven. Dit lijkt niet zo erg, maar een huisdier is erg gesteld op ritme en door steeds op andere momenten je huisdier te voeden, kan dit dier hierdoor van slag raken. Hun routine wordt verstoord en daar worden ze niet vrolijk van.

Als je dit herkend, is het verstandig om gebruik te maken van geautomatiseerde voederbakken voor dieren. Hiermee maak je slim gebruik van de nieuwste technologie en stel je een exacte tijd in per dag wanneer er automatisch gevoerd zal worden, ook als je niet thuis bent dus. Je kunt deze technologisch onderlegde voederbakjes verbinden met je smartphone en op deze manier voer geven wanneer jij maar wilt. Je kunt zelfs de hoeveelheid op afstand aanpassen. Een perfect cadeau voor hondenliefhebbers.

12.Voor de koffieliefhebbers

In een modern huis zullen een slimme waterkoker en een pot oploskoffie het waarschijnlijk niet meer gaan redden. En als je erg van koffie houdt, en regelmatig een take-out koffie langs de weg haalt voor veel geld, dan wordt het misschien wel tijd voor een goede koffiemachine voor thuis. Een nieuwe koffiemachine is een upgrade van jouw levensstijl die van jou een ware thuisbarista kan maken. En als je al die kosten voor de koffie die je onderweg koopt, optelt dan is een goede koffiemachine voor thuis opeens een hele goede investering.

Van podmachines tot grote Italiaanse merken, de nieuwste koffiemachines voor thuis bieden een prima bereiding en koffiesmaak. Hierbij zul je dichtbij die ambachtelijke koffiemaker komen waar je nu iedere ochtend veel geld betaald voor je kopje koffie. Alleen bereid je deze nu voor niets thuis in je keuken. Een upgrade die zeker het proberen waard is.

20 manieren om jouw huis te upgraden met technologie-5

13.Genieten van je nachtrust

Je kunt veel meer genieten van je nachtrust door slimme technologie in te zetten. Deze technologie is gemaakt voor een betere nachtrust. En of het nu gaat om een hard matras of een te hete slaapkamer, er is altijd een oplossing mogelijk om jouw nachtrust te verbeteren met de nieuwste technologie. 

We kennen allemaal nog wel de traagschuimmatrassen, maar er zijn nu matrashoezen op de markt die gebruik maken van slimme technologie om je slaappatroon te volgen en de temperatuur aan te passen voor een optimale nachtrust. Ook zijn er bedden met temperatuurregeling die gebruik maken van NASA-technologie, hierbij wordt de warmte goed gereguleerd. Als je het koud hebt komt er warmte vrij en als je het warm hebt wordt er koele lucht aangevoerd. En probeer ook eens sfeerlampen, witte ruismachines of alarmen om je op een fijne manier wakker te maken.  

14.Creëer jouw eigen thuisbioscoop

Als je een filmliefhebber bent en genoeg ruimte in huis hebt, laat dan die popcorn maar komen. Want je kunt namelijk heel eenvoudig een streaming projector gebruiken, deze tegenover een witte muur zetten en je hebt jouw eigen thuisbioscoop. Dit geweldige apparaat heeft een enorme impact op het kijken van film of het spelen van een computerspel.

En ze hoeven niet veel meer te kosten dan de gemiddelde breedbeeldtelevisie. Een gemiddelde miniprojector kan een 150 inch beeld produceren terwijl deze hiermee geen kwaliteit verliest. Hiermee haal je een geweldige grootschermervaring in huis. En als je het scherm subtiel wegwerkt zonder dat iemand het ziet, zal nooit iemand weten dat je zo´n geweldig apparaat in huis hebt. Pas als je een film gaat afspelen zullen ze doorhebben dat jij Hollywood in huis hebt gehaald. Laat die popcorn maar komen!

15.Geen werk meer aan je tuin

Wie droomt er niet van om lekker op de veranda een biertje te drinken terwijl ondertussen het gras wordt gemaaid? Dat is nu mogelijk. Door technologie in huis te halen die speciaal gemaakt is voor het grasmaaien wordt deze droom nu echt werkelijkheid.

Toen futuristische films verschenen, duurde het niet lang of er kwamen ook robots op de markt. Bijvoorbeeld de robotstofzuiger, maar nu is er ook een robotmaaier op de markt gekomen. De mooiste zijn misschien wel de kleine robotmaaiers; stoere kleine kerels, maar wel met hele scherpe messen en voldoende kracht om het gras te kunnen maaien. Als je ze eenmaal hebt geactiveerd, brengen ze meteen jouw gazon in kaart en maaien zo vaak u maar wilt. De buren zullen jaloers zijn op jouw prachtig gemaaide gazon, terwijl je er niets voor hoeft te doen!

20 manieren om jouw huis te upgraden met technologie-6

16.Koken met de nieuwste technologie

Slimme apparaten vinden hun weg ook steeds meer naar de keuken en het aanrecht. Net toen je dacht dat er niet veel meer te verbeteren viel aan de keukenapparaten, volgde een golf van technologie die ook de keukenapparaten nog beter maakten, dan dat ze al waren.

Er is een groot aantal app-ingeschakelde kookgadgets beschikbaar voor als je geen keukenprins bent. Slimme ketels voor precisie koken, slimme pan om ervoor te zorgen dat je kookt op de perfecte temperatuur, vleesthermometers gekoppeld aan je telefoon en voor apps geschikte slowcookers of multicookers. Je kunt zelfs met speciale programma’s en jouw telefoon erachter komen hoeveel voedingswaarde datgene heeft wat je aan het koken bent. Het wordt een compleet nieuwe wereld in de keuken!

17.Upgrade jouw thuiskantoor

Jouw thuiskantoor is ideaal om de nieuwste technologie in toe te passen. De kosten liggen niet hoog om jouw apparaten op het niveau te brengen van deze moderne tijd. En als je alle aansluitingen omgezet hebt naar USB-aansluitingen en je hebt een goede server, dan ben je er evengoed nog niet. 

Een volwassene die tot twaalf uur per dag op zijn kont zit, moet ervoor waken dat dit zijn gezondheid niet schaadt. Een manier om dit niet te laten gebeuren is door staande bureaus te gebruiken. Hiermee kun je de hoeveelheid tijd die je besteed achter je laptop, of op de spelcomputer compenseren. Er zijn veel voordelen van staande bureaus. Ze zijn prima om jouw lijf in topvorm te houden en ervoor te zorgen dat je niet een te lange tijd in dezelfde houding zit. Om jouw thuiskantoor echt toekomstbestendig te maken, bekijk dan de nieuwste ergonomische bureaustoelen die voldoen aan alle eisen om u comfortabel te kunnen laten werken.

18.Alles in één afstandsbediening

De afstandsbediening die je zoekt kun je niet vinden en in het laatje van de salontafel liggen er drie die je op dit moment juist niet nodig hebt. Zoeken onder de bank, navragen bij alle gezinsleden, de afstandsbediening is niet te vinden. Hoe fijn zou het zijn als je gewoon één afstandsbediening zou hebben voor alle apparaten? Dat kan, met een universele afstandsbediening.  

Maak het je gemakkelijk met de universele afstandsbediening, een heerlijke gadget die kan worden geprogrammeerd om met meerdere apparaten tegelijk te kunnen werken. Een universele afstandsbediening is het antwoord op dit stukje ongemak, waarbij je jezelf al jaren afvraagt of dit niet slimmer kan. De kwaliteit van de universele afstandsbediening is afhankelijk van wat u ervoor wilt betalen. 

20 manieren om jouw huis te upgraden met technologie-7

19.Maak je meubels klaar voor de nieuwe technologie

Als je door het lezen van deze nieuwste trends op het gebied van technologie toch een beetje nostalgisch wordt, dan hebben wij een mooie oplossing voor je. Dit is de kans om als echte klusser jouw gereedschapskist te pakken en jouw meubels te moderniseren. Hoe je dit kunt doen? Hieronder wat handige tips om jouw nieuwe gadgets een plaats in huis te geven:

  • Bevestig klemmen aan jouw bureaus om oortelefoons kwijt te kunnen
  • Maak een opbergkist voor alle kabels, hierin verwerk je deze mooi uit het zicht
  • Voeg een extra lade toe aan een tafel in de kamer om alle afstandsbedieningen in kwijt te kunnen
  • Bevestig een tablet aan de muur in de keuken zodat je deze kunt gebruiken tijdens het koken

20.Breng zelf technologie aan in huis

Je kunt ook op de doe-het-zelf manier aan de slag om toch meer technologie in je huis te krijgen. Er zijn namelijk veel producten beschikbaar die eenvoudig toe te passen zijn als je een beetje handig bent. 

Kijk op je smartphone en ga op zoek naar apps die bijvoorbeeld kunnen helpen bij het uitzoeken van de juiste kleur verf. Ook kun je bij het vervangen van de badkamertegels kiezen voor tegels die voorzien zijn van antimicrobiële metalen die bacteriën doden en schimmelvorming voorkomen. Ook kun je gebruik maken van een digitale douchekop die je in kunt stellen zoals jij wilt. Dit zijn slechts enkele manieren waarmee je op een eenvoudige manier technologie in huis kunt halen.