Essentiele uitrusting voor in de sportschool

Fitness is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun leven. Om hun conditie op peil te houden, om vriendschappen te onderhouden en zelfs om tijdens het fitnessen zakelijke gesprekken te voeren. De sportschool is een geweldige plek om deze sport te beoefenen en hierdoor je welzijn te kunnen verbeteren. Voordat je begint moet je er wel voor zorgen dat je goed voorbereid begint en over de juiste uitrusting kunt beschikken. Als je kunt beschikken over een goede uitrusting voordat je gaat trainen, betekent dit dat je jezelf volledig kunt concentreren op de training, zonder dat je ergens door wordt afgeleid. Een goede voorbereiding zorgt voor een betere gemoedsrust, zodat je alle spanning kunt stoppen in bijvoorbeeld het tillen van die zware gewichten in de sportschool. We hebben een aantal essentiële onderdelen van deze basisuitrusting voor je er uitgelicht die niet mogen ontbreken als je naar de sportschool gaat.

Essentiele fitnessuitrusting

Voor de training

Je staat te popelen om s ‘morgens op te staan en te gaan sporten. Daarom is het zeer verstandig om de avond ervoor al jouw uitrusting bij elkaar te zoeken en klaar te leggen voor de volgende ochtend. Als er ’s ochtends een nette en complete sporttas voor je klaarstaat motiveert dit natuurlijk enorm om te gaan sporten. Zorg ervoor dat je een fatsoenlijke, sterke en robuuste sporttas hebt die tegen een stootje kan. Als je lopend naar de sportschool gaat of bijvoorbeeld met het openbaar vervoer, dan is een rugtas aan te raden. Hierdoor belast je jouw rug niet onnodig. Als je niet ver hoeft te lopen is een stadsrugtas ook een aanrader, deze zijn speciaal gemaakt voor in de stad. Daarnaast is het verstandig om een sporttas te kopen die goed op slot kan. Het is aan te raden om ook wat extra trainingskleding mee te nemen voor als je een dubbele training wilt doen. Bijvoorbeeld als je tussendoor wat gaat drinken, is het wel fijn om na deze pauze even een nieuw shirt aan te kunnen doen. Zorg er ook voor dat je kunt beschikken over een extra paar sokken waardoor je deze ook kunt verwisselen. Ook als je last hebt van zweetvoeten is het wel fijn om jouw sokken regelmatig te kunnen verwisselen. Controleer altijd de avond van tevoren of je jouw sportschoolkaart bij de hand hebt zodat je niet onnodig weer helemaal naar huis moet om deze te halen. Neem een waterfles mee naar de sportschool en vul deze regelmatig bij. Het is verstandig om deze waterfles de avond van tevoren in de koelkast te stoppen, dan heb je tijdens het sporten lekker koel water.

 

Tijdens de training

Een verkoelende handdoek is een belangrijk onderdeel van de sportschooluitrusting en wordt vaak over het hoofd gezien. Tijdens het sporten zul je jezelf inspannen en dit zorgt ervoor dat je gaat zweten, heel erg veel gaat zweten. En dit zweet gaat niet alleen in je kleding zitten, maar druppelt ook op de apparaten waarop je aan het fitnessen bent. En dat is voor de volgende sporter die op dit apparaat wilt fitnessen natuurlijk niet zo fris. Het is daarom handig om niet alleen een verkoelende handdoek bij je te hebben om jezelf tussendoor op te frissen, maar ook om de apparaten mee schoon en droog te kunnen maken. Zorg er ook voor dat je jouw waterfles tijdens de trainingen bijvult. Je verliest tijdens het sporten namelijk belangrijke elektrolyten, deze kun je door middel van het drinken wat water weer bijvullen. Let ook goed op je schoenen tijdens het sporten. Zitten ze te los, of juist te strak? Gaan de veters steeds los? Misschien zijn jouw schoenen wel oud en bovendien uit de mode. En als je schoenen te oud zijn, dan heb je gewoon nieuwe Crossfitschoenen nodig. Investeer in goede schoenen en kijk op internet welke schoenen goed worden beoordeeld voordat je iets koopt. Schoenen zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw uitrusting. En kleding natuurlijk!

beste Essentiele fitnessuitrusting

Technologie

Je kunt jezelf tegenwoordig geen leven meer voorstellen zonder alle technologie die we nu gebruiken. Met zoveel trackers en apps die er tegenwoordig op de markt zijn weet je soms niet welke je nu zou moeten kiezen. Als je vooruitgang wilt blijven boeken en je techniek wilt verbeteren, is investeren in technologie wel een wezenlijk onderdeel van fitness. Je smartphone kan ook prima dienstdoen als fitness-tracker met ingebouwde stappenteller, maar op je smartphone kun je ook trainingsschema’s en routes vinden. Als je jouw telefoon liever niet bij je wilt hebben tijdens een training kun je ook gebruik maken van een smartwatch. Dit is perfect voor het bijhouden van het aantal verbrande calorieën en je hartslag. Er zijn heel veel verschillende soorten fitnesstrackers. Veel hiervan zullen je verwennen met de enorme mogelijkheden die ze bieden. Toch is het verstandig om na te gaan wat je doelen zijn op fitnessgebied en wat je precies wilt meten om te volgen of je op koers ligt. En als we je nog niet hebben overtuigd om technologie te gebruiken tijdens het fitnessen, denk dan eens aan draadloze workout koptelefoons. Draadloze koptelefoons zijn de perfecte manier om je even helemaal vrij te voelen van technologie, maar zorgen er wel voor dat je van jouw favoriete muziek kunt genieten. Dit helpt je om jezelf gemotiveerd te houden en te kunnen concentreren op de training. Zorg er wel voor dat je jouw koptelefoon altijd voldoende opgeladen is voordat je gaat trainen. 

 

Hygiëne

Goed gedaan! Je hebt hard getraind en nu is het tijd om te ontspannen en af te koelen. De meeste sportscholen bieden douchefaciliteiten en dat is geweldig als je van plan bent om vanuit de sportschool door naar je werk te gaan of zin hebt om nog even de stad in te gaan. Maar voordat je van huis gaat, is het verstandig om hier wel even aan te denken. Zorg ervoor dat je altijd douchefris en shampoo meeneemt naar de sportschool, maar wel in flessen van reisformaat. Hierdoor mors je minder, waardoor niet je hele sporttas onder de douchegel of shampoo zit. Daarnaast is het belangrijk om een goede handdoek mee te nemen waarmee je jezelf lekker af kunt drogen. Een paar goedkope slippers zijn ook geen overbodig luxe. Het kan nog weleens glad zijn in de douches bij sportscholen, bijvoorbeeld doordat er soms nog weleens wat zeepsop op de grond ligt. Je wilt natuurlijk niet uitglijden of door vocht een voetschimmel oplopen. Nadat je gesport hebt, blijf je altijd nog even transpireren, een goede deodorant is dan wel belangrijk om even op te doen. Naast deze items zijn de volgende items ook belangrijk om in jouw sporttas te stoppen:

  • Kam
  • Reserve ondergoed
  • Antischimmel spray
  • Producten en oplossingen voor contactlenzen
  • Bril
  • EHBO-kit (of op zijn minst blarenpleisters)
beste Essentiele fitnessuitrusting_1

Nazorg

Je bent schoon, verzorgd en ruikt geweldig. Denk nu nog even aan de nazorg voordat je naar huis gaat. Investeer in een kalmerende spier crème voor als je voelt dat je spieren nogal gespannen zijn na een intensieve training. Er zijn veel verschillende soorten op de markt, ga even rustig op zoek naar welke het beste bij je past. Wat ook een belangrijk onderdeel is van de nazorg na een training in de sportschool, is om ervoor te zorgen dat alle voedingsstoffen weer worden aangevuld die je tijdens het sporten hebt gebruikt. Het heeft geen zin om na het sporten ongezond voedsel tot je te nemen, dat is zonde van al dat harde werken. Verdiep jezelf daarom in eiwitpoeder en lees welk soort het beste is voor jou. En wat je doelen ook zijn in de sportschool, een eiwit shake is altijd aan te raden. Zelfs als je af wilt vallen, of juist een hoger vetgehalte wilt, dan kan eiwitpoeder je hier enorm bij helpen. Zorg ervoor dat je een goede proetine shaker hebt. Mix jouw shake thuis alvast al zodat je deze in de kluis kunt stoppen bij de sportschool. Als je klaar bent met sporten kun je deze zo pakken en kom je ook niet in de verleiding om iets ongezonds te gaan eten. Hoogwaardige shakers zorgen ervoor dat je shake niet te klonterig is. Eiwitpoeder is een geweldige manier om spieren op te bouwen, weefselschade te herstellen, mogelijk de bloeddruk te verlagen en de natuurlijke afweer van je lichaam te ondersteunen.