Wanneer je een koptelefoon op hebt en last hebt van omgevingsgeluid dan is je instinct om de koptelefoon harder te zetten. Dat is echter hartstikke slecht voor je trommelvliezen. Wat je veel beter kunt doen is een koptelefoon die noise cancelling is kopen. Dit houdt in dat je met de koptelefoon op je hoofd niet of nauwelijks iets om je heen kunt horen. Ideaal voor als je aan het werk bent maar ook als je een film kijkt of muziek luistert en niet gestoord wil worden. Welke koptelefoon die noise cancelling is past bij jouw wensen? Dat is de vraag die je kunt beantwoorden na het lezen van deze koopgids.
Onze gids voor het kopen van Noise cancelling koptelefoons
De voordelen van een noise cancelling koptelefoon
Soms is het belangrijk dat je niet gestoord wordt. Misschien is dat omdat je heel geconcentreerd aan het werk bent. Of omdat je graag een mooie film wil kijken zonder achtergrondgeluid. Misschien wil je wel een concert luisteren zonder afleiding. Wat de reden ook is: een koptelefoon die noise cancelling is biedt de oplossing. Een noise cancelling koptelefoon zorgt dat je geen of nauwelijks geluid kunt horen om je heen. Allereerst is een speciale headset die je omgevingsgeluid onderdrukt een veel beter idee dan je geluid gewoon harder zetten. Dat lijkt een tijdelijke oplossing maar het kan je oren ernstig beschadigen. Als je pech hebt, houd je daar de rest van je leven problemen mee. Deze speciale headsets beschermen je oren dus in feite. Je hoeft nooit meer het volume op maximaal te zetten om je huisgenoten niet overal doorheen te horen. Een ander voordeel van de noise cancelling headset is dat je deze op je hoofd plaatst en niet erin. Mensen zijn geneigd te kiezen voor in-ear oordopjes als ze omgevingsgeluid willen dempen. Dat werkt ook wel maar het is minder goed voor je oren. Je plaatst de apparaten immers echt in je oor en dat zorgt voor meer beschadiging en bovendien vuil in je oor. De kans op een oorontsteking is dan sterk aanwezig. De koptelefoon plaats je op je oren en niet erin. Dat is een stuk gezonder. Nu je weet dat de voornaamste voordelen van deze bijzondere koptelefoons zijn, kun je meer gaan leren over de verschillende soorten om uit te kiezen.
Verschillende soorten noise canceling koptelefoons
Een noise cancelling koptelefoon heb je alsnog heel veel verschillende versies van. Het sterkste onderscheid zit hem niet alleen in de merken maar ook in het type draadloos. Voor de duidelijkheid: de meeste noise cancelling headsets zijn draadloos.
Een populaire methode voor deze koptelefoons is die met Bluetooth. Dat is een draadloos netwerk waar geen wifi voor nodig is. Bluetooth is zuinig en bovendien op allerlei manieren toe te passen. Je kunt de koptelefoon dan bijvoorbeeld aansluiten op je computer maar ook op je mobiele telefoon wanneer je gaat sporten. Veel mensen vinden de noise cancelling koptelefoons met Bluetooth het fijnst werken. Let wel op dat een koptelefoon zonder draad altijd een accuduur heeft.
Heb je geen zin om je koptelefoon steeds op te moeten laden? Ga je de koptelefoon veel buitenshuis gebruiken en wil je hem gewoon aan kunnen sluiten op je telefoon of mp3 speler zonder gedoe? Dan kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor de koptelefoon met draad. Deze is betrouwbaar, hoef je niet op te laden en kun je op meerdere apparaten aansluiten. Let wel op: niet elke koptelefoon kan op Elk apparaat aangesloten worden met een draad. Daarnaast heb je natuurlijk minder bewegingsvrijheid als je aan een daad vastzit.
De noise cancelling koptelefoon met zendstation is een derde optie. Deze maakt connectie met je koptelefoon en het apparaat waar je deze op aan wil sluiten. Dat is als Bluetooth maar dan via een omweg. Het voordeel is dat je geen Bluetooth nodig hebt, het nadeel is dat je dit zendstation ergens moet plaatsen. Voor het gebruik van de koptelefoon buitenshuis is dit dus niet ideaal.
Naast het type van de koptelefoon hebben we nog de manier waarom je het draagt. Er zijn namelijk koptelefoon die je je oren compleet bedekken. Deze noemen we over ear koptelefoons. Maar er zijn ook noise cancelling koptelefoons die on ear zijn. Deze bedekken wel de ingang van je oren maar niet je volledige oor. Het lastige van dit onderscheid is dat het echt een persoonlijke keuze is dus er is lastig advies in te geven. Een goede regel is dat wanneer je het onprettig vindt om totaal afgesloten te zijn van je omgeving, de on ear wellicht prettiger zal voelen dan de over ear.
Het type en de vorm van de koptelefoon kunnen dus verschillen. Daarnaast zijn er nog talloze extra opties om uit te kiezen. De ene zal meer relevant voor je zijn dan de ander. Er zijn bijvoorbeeld koptelefoons noise cancelling die ook waterdicht zijn. Dat is perfect als je buiten bent met de headset. Kom je ineens vast te zitten in een regenbui? Geen probleem, dat kan de koptelefoon best hebben. Daarnaast zijn er koptelefoons die een microfoon bevatten wanneer je met de headset wil kunnen bellen. Dit is handig als je de headset gebruikt voor werk. Ook zijn er versies die je met je stem kunt bedienen zodat je in de microfoon kunt praten wanneer je de headset bijvoorbeeld harder of zachter wil zetten. Voor echte muziekliefhebbers kan het bovendien goed zijn om te letten op de geluidskwaliteit. Sommige headsets zijn specifiek voor muziek afspelen ontworpen. Deze hebben vaak nieuwere technologie als het bijvoorbeeld op bas aankomt.
Is een noise cancelling koptelefoon waterdicht?
Niet elke noise cancelling koptelefoon is waterdicht. Het is echter een functie die veel voorkomt bij koptelefoons, met name de over ear en draadloze hoofdtelefoon. Dat type wordt namelijk veel voor gekozen door sporters.
Tijdens het hardlopen is een over ear headset comfortabel. Deze schuift minder en zit goed strak om je hoofd. Let wel op dat je de noise cancelling koptelefoons niet gebruikt als je deelneemt aan het verkeer. Kies in dat geval een koptelefoon waarop je de noise cancelling uit kunt zetten of kies een headset zonder deze functie.
Waterdicht en spatwaterdicht zijn overigens twee verschillende dingen. Is een draadloze hoofdtelefoon spatwaterdicht? Dan kun je deze gebruiken in lichte regen. Een echt waterdichte headset kun je in een bak water laten vallen zonder dat deze meteen kortsluit.
Wat is active noise canceling?
De noise cancelling technologie wordt elke dag een stapje verder uitgebreid. Zo maken we tegenwoordig onderscheid tussen noise cancelling en actieve noise cancelling.
Een reguliere noise cancelling headset is op een bepaalde manier geproduceerd waardoor deze geluid van buitenaf tegenhoudt. Dat kan zijn door de geluiddichte materialen of de vorm van de hoofdtelefoon. Active noise cancelling is het dempen van geluid door zogenaamd anti geluid te produceren. De hoofdtelefoon neemt het geluid met zijn microfoons op en produceert een anti geluid af waarmee je het geluid van buitenaf onderdrukt.
Active noise cancelling heeft echter ook nadelen. Omgevingsgeluiden kun je namelijk soms helemaal niet meer horen. De vraag is of je dat moet willen, want je volledig afsluiten is niet altijd even veilig. Soms kun je omgevingsgeluiden beter maar een klein beetje horen, zoals wanneer je kinderen in huis hebt of buiten bent.
Active noise cancelling maakt je aankoop vaak iets duurder. Daar tegenover is deze functionaliteit steeds populairder aan het worden, dus dat zal snel veranderen.
Welke noise cancelling headset is het beste voor gaming?
Je gevoel zegt wellicht dat headphones met actieve noise cancelling ideaal zijn voor gaming. Dat is echter niet altijd het geval. Een draadloze koptelefoon is ook niet altijd de beste optie.
Actieve noise cancelling kan vervelend zijn als je online speelt. Je hebt een gevoelige microfoon. Dat wil zeggen dat men aardig kan schrikken van je stemgeluid als je ineens begint de praten na een paar minuten. Ook pakt de microfoon veel meer op van wat er om je heen gebeurt. Als je geen push-to-talk gebruikt, kunnen je medespelers dit allemaal horen.
Een draadloze hoofdtelefoon is prettig tijdens het gamen, maar enige lag kan plaatsvinden. De perfecte koptelefoon bestaat echter niet, dus kies vooral een draadloze koptelefoon als dat voor jou prettiger is.
Hier moet je op letten bij de aankoop van een noise canceling koptelefoon
Inmiddels heb je bijna alle informatie in huis om een goede noise cancelling koptelefoon uit te zoeken. Maar er zijn nog een aantal valkuilen waar je voor gewaarschuwd moet worden.
Er zijn tegenwoordig te veel bedrijven die een koptelefoon al snel noise cancelling noemen terwijl dit helemaal niet het geval is. Een noise cancelling koptelefoon moet speciale technologie bevatten die ruisonderdrukking stimuleren. Een extra laagje isolering in de headset is niet voldoende. Kijk dus goed naar de specificaties en zoek naar het woord ‘ruisonderdrukking’ want dit is absoluut van belang bij je aankoop.
Let ook goed op de accuduur als je kiest voor een draadloze headset. Niet elke koptelefoon kan even lang zonder opgeladen te worden. Als je graag uren achtereen wil kunnen gamen of muziek luisteren dan is de accuduur absoluut belangrijk.
Eindconclusie: Noise cancelling koptelefoons
Nu heb je zeker alle informatie in huis om een goede keuze te maken voor jouw nieuwe noise cancelling koptelefoon. Alvast veel plezier van je aankoop en bekijk ook vooral de producten op deze pagina.
Noise cancelling koptelefoon,beste Noise cancelling koptelefoon,goede Noise cancelling koptelefoon,test Noise cancelling koptelefoon,welke Noise cancelling koptelefoon,beste Noise cancelling koptelefoon 2021,Noise cancelling koptelefoon best getest,Noise cancelling koptelefoon beste koop,beste koop Noise cancelling koptelefoon,best geteste Noise cancelling koptelefoon, welke Noise cancelling koptelefoon is het bestenoise cancelling koptelefoon, koptelefoon noise cancelling, beste noise cancelling koptelefoon, jbl koptelefoon noise cancelling, bose koptelefoon noise cancelling, koptelefoon met noise cancelling, jbl noise cancelling koptelefoon, noise cancelling koptelefoon test, bluetooth koptelefoon noise cancelling, sony koptelefoon noise cancelling, koptelefoon noise cancelling test, noise cancelling koptelefoon review, koptelefoon over ear noise cancelling, beste koptelefoon noise cancelling
Wat vinden onze lezers van dit artikel over Noise cancelling koptelefoons