Vijf tips hoe je de hitte uit je huis kunt houden deze zomer

Veel mensen verwelkomen de zomermaanden met open armen. Eindelijk is het zo ver om de kou van de winter op zijn minst voor een aantal maanden achter je te laten. Die eerste heerlijke momenten duren meestal niet zo lang, want al snel verandert je huis in een oven. Vaak begint dan alweer het aftellen naar de koelere maanden waarin het niet zo heet is in huis. 

Als je klaar bent met die hete zomer en het zat bent om alleen maar te zoeken naar koele plekjes in huis, dan hebben wij vijf goede tips voor je. Tips om die brandende hitte uit je huis te houden en weer lekker te kunnen genieten van de zomer.

 

Tip 1: zorg ervoor dat je airconditioning goed functioneert

Airconditioners zijn de beste wapens tegen de hitte. Als jouw AC-wandunit niet goed functioneert, dan wordt het de hoogste tijd om deze te repareren voordat de echte zomer begint. En of je nu regelmatig onderhoud inplant, wacht totdat de airconditioning uitvalt of investeert in een mobiele airco, zorg ervoor dat deze het goed doet voordat de zomerhitte echt begint.

Tip 2: bedek de ramen tegen de hitte

Als je aan de zomer denkt, denk je er vaak aan om lekker de ramen open te gooien en frisse lucht binnen te laten. Hierdoor krijg je meteen ook heel veel licht binnen. Een heerlijke gedachte al dat licht, toch wordt je huis enorm heet doordat je veel warmte binnen laat door de ramen.

Je ramen zijn over het algemeen verantwoordelijk voor het verliezen van warmte in de winter en het ongewenst opwarmen van je huis in de zomer. Dus bedekken die ramen in de zomer om zo min mogelijk warmte binnen te laten. Dit kan met gordijnen van goede kwaliteit of volledig gesloten jaloezieën. Deze zullen ervoor zorgen dat de temperatuur in je huis laag blijft.

 

Tip 3: Zorg voor verkoeling met een draagbare airconditioner

Als je slechts een klein deel van je huis gebruikt, heeft het weinig zin om de hele dag het gehele huis te koelen. Zonde van de energie en zonde van het geld. Een mobiele airconditioner is niet alleen heel erg praktisch in het gebruik, het is ook nog eens een hele effectieve manier om jezelf koel te houden.

Tip 4: houd je kamer koel met een plafondventilator

Een plafondventilator is een prima keuze om je huis koel te houden en ze hebben nog meer mogelijkheden dan je denkt. Als je een ventilator tegen de klok in laat draaien, word je huis extra koel. Op het moment dat je een kom ijs in de buurt van de ventilator plaatst, wordt het nog koeler.

 

Tip 5: bereid je huis voor op de zomer

Een paar kleine aanpassingen aan je huis en deze is helemaal klaar voor de zomer. Een voorbeeld van zo’n aanpassing is het wisselen van het beddengoed van dik naar dun materiaal. Dit zorgt voor een veel betere nachtrust in de zomermaanden. Wat ook goed helpt is het uitschakelen van apparaten op het moment dat je deze niet gebruikt. Dit scheelt niet alleen heel veel energie en dus geld, maar zorgt er ook voor dat je huis koeler blijft in de zomermaanden. Daarnaast is het verstandig om de ramen ’s nachts open te doen zodat je dan juist weer gratis, koele lucht kan binnenlaten. 

Net als de winterperiode zorgen ook de zomermaanden voor een uitdaging als het gaat om het goed omgaan met de temperatuur. Toch zijn er tal van manieren om hier op een slimme manier mee om te gaan. Zie hierboven de tips hoe je dit in de zomer het beste aan kunt pakken. En het is lang niet zo moeilijk als je denkt!

En ga je op reis en wil je jouw drankjes koel houden? Bekijk hier onze beste koeler en beste rugzakkoeler.