Winkelen op Amazon België

Je kunt nu winkelen op Amazon België: de beste producten snel in huis

Het online winkelen heeft in hoog tempo de wereld veroverd. Er zijn echter een aantal namen die online shoppen écht in de markt hebben gezet. Een van die namen is Amazon. Winkelen op Amazon België heeft veel voordelen. Want ja, dat lees je goed: ook in België kun je nu winkelen op de populaire website Amazon.

Producten kopen via Amazon heeft veel voordelen. Het is natuurlijk niet voor niks dat met name in de Verenigde Staten al jarenlang veelvuldig wordt geshopt bij Amazon. Sterker nog: daar is Amazon wellicht de populairste webwinkel ooit. Het duurde even voor Amazon ook Europa bereikte, en wij kennen natuurlijk zelf ook een aantal grote webshops. Maar nu is het zover en kun je ook hier gebruik maken van de gemakken van winkelen op Amazon.

Waarom zoveel mensen winkelen op Amazon

Zoals eerder genoemd heeft winkelen op Amazon België een heleboel voordelen. Hoewel je misschien een andere webshop gewend bent te raadplegen, is het toch de moeite waard ook deze site een site eens te bezoeken. Allereerst shoppen veel mensen op Amazon om de uitvoerige keuze aan producten. Van beauty en lifestyle tot gadgets en tuingereedschap: Amazon heeft werkelijk alles voor je. De veelzijdigheid maakt dat je vaak alles dat je zoekt bij één webshop kunt vinden. Dat is niet alleen prettig voor jou maar ook voor het milieu want er hoeven niet van talloze adressen meerdere pakketjes jouw kant op gestuurd te worden.

Een ander voordeel van Amazon – naast de grote collectie aan producten – is de snelheid van levering. Hoewel het kan verschillen per product, heb je jouw producten van Amazon altijd uiterlijk binnen een aantal werkdagen in huis. Er zijn zelfs opties om de volgende dag te laten leveren, of specifiek een datum te kiezen. Dan kun je ook kiezen voor levering in de avond, wat prettig is voor mensen die werken.

Dankzij het grote aanbod bij Amazon kun je dus ook uit veel verschillende merken kiezen. Je hoeft niet meteen voor een A-merk te kiezen, maar ze zijn er wel. Ook meer budgetvriendelijke opties vind je bij Amazon. Het is een webwinkel met meerdere prijsklassen waardoor eigenlijk iedereen er wel terecht kan.

Winkelen op Amazon in België

Amazon heeft veel verschillende websites voor verschillende landen. Onze Nederlandse buren hebben bijvoorbeeld een eigen website op amazon.nl. Hetzelfde geldt voor Duitsland en Frankrijk. België heeft op dit moment nog geen eigen Amazon website, maar dat geeft niets. Want toch kunnen de Belgen ook snel en veel bestellen bij Amazon. Hoe? Dat zit zo.

Als Belg kun je producten bestellen bij de Amazonpagina van Duitsland, Frankrijk of zelfs Nederland. Afhankelijk van welke site je kiest verschillen de minimale bestelbedragen, de tijden en de plekken waar de producten vandaan komen.

Welke webshop moet je kiezen?

De meeste Belgen winkelen het liefst via de Duitse Amazon, ofwel amazon.de. Het lijkt misschien logischer om vanuit Nederland te bestellen – en dat kan ook – maar toch is de Duitse pagina beter geschikt. In die webwinkel vind je namelijk een groter aanbod. Hoewel Amazon altijd probeert de producten in alle landen aan te bieden is dit simpelweg soms niet mogelijk. De Duitse website biedt je dus simpelweg meer keuze. Je kunt bovendien de website zo instellen dat deze Nederlandstalig is, dus de Duitse taal hoeft je niet tegen te houden. De vertaling is niet geweldig, toegegeven, dus als je nog een Duits woordje tegenkomt dan weet je waarom dit is.

Natuurlijk kun je alsnog ook voor de Nederlandse webwinkel kiezen. Het aanbod is iets beperkter maar alsnog kun je kiezen uit duizenden producten. Je moet er dan wel rekening mee houden dat de check-outs minder soepel zijn dan bij het Duitse portaal. Het gaat niet altijd zo vlekkeloos als je zou willen. Deze Nederlandse Amazonsite wordt overigens wel steeds beter dus het zou zomaar kunnen dat deze bezwaren in de toekomst snel veranderen. De Nederlandse website verzendt wel al vanaf 20 euro naar België, bij de Duitse is dat 29 euro.

Tot slot kun je nog kiezen voor de Franse website. Afhankelijk van waar je woont, kan dit sneller zijn dan de Duitse. Ook de Franse webshop heeft een beperkter aanbod dan de Duitse versie. De website van de Fransen levert in België vanaf 25 euro. Bezorgen is dan ook gratis. Het duurt gemiddeld ongeveer 3 tot 4 werkdagen voor je de pakjes hebt dus houd daar rekening mee. Dat is langer dan het doorgaans bij de Duitse site duurt.

Soorten producten op Amazon België

Je kunt Amazon eigenlijk vergelijken met andere erg grote webwinkels die in dit werelddeel groot zijn. Het bedrijf verkoopt namelijk werkelijk van alles. Je kunt er onder andere terecht voor een zeer uitgebreid assortiment aan beautyproducten zoals lotions en haarverzorging. Daarnaast koop je er speelgoed, boeken, films en games. Naast entertainment vind je er ook praktische producten voor in huis of tuin. Bij deze webwinkel koop je namelijk ook gereedschap, keukenproducten zoals staafmixers en natuurlijk elektronica zoals televisies en consoles. Kortom: het bedrijf is echt van alle markten thuis. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van Prime? Dit is de streamingdienst die deze webwinkel aanbiedt waar je de nieuwste films en series kunt kijken voor slechts zes euro per maand. Prime heeft ook eigen series die je verder nergens anders kunt kijken. Daarvoor moet je dus wel Prime aanschaffen, en met dat abonnement krijg je ook direct voorrang op bestellingen.

Winkelen bij Amazon in België is de toekomst

Amazon is jarenlang alleen een naam geweest die we kenden uit de Verenigde Staten. Daar was het de grootste webwinkel en je hoorde er wel eens van in films, maar nu zijn ze ook hier. En daar kun je maar beter gebruik van maken want ze hebben veel producten die de moeite waard zijn. Ook hier in België kunnen we nu winkelen bij deze veelzijdige online winkel. Tot we een eigen Amazon hebben, doen we dit gewoon via onze buren!